reklama

Zdrowe sposoby na przygotowanie roślinny strączkowych

fot. nadesłane
Warzywa strączkowe są cennym źródłem m.in. białka o wysokiej wartości odżywczej, witamin z grupy B oraz wapnia i magnezu. Najbardziej znane warzywa strączkowe to groch, fasola, soczewica, ciecierzyca i bób. Możemy z nich przygotować pyszne, niebanalne i zdrowe potrawy. Zdarza się jednak, że są one wykluczane z diety ze względu na działanie wzdymające, co nie jest skutkiem pożądanym dla większości ludzi. Znacząca część społeczeństwa jednak nie wie, że właściwości te można ograniczyć poprzez odpowiednie przygotowanie tych produktów i cieszyć się ich smakiem, bez odczuwania przykrych dolegliwości.
REKLAMA
pogoda Legnica
2.3°C
wschód słońca: 07:24
zachód słońca: 15:59
Koronawirus
dolnośląskie
reklama

Kalendarz Wydarzeń / Koncertów / Imprez w Legnicy

kiedy
2024-11-23 16:00
miejsce
Aula PWSZ, Legnica, ul. Sejmowa 5a
wstęp biletowany
kiedy
2024-11-23 19:00
miejsce
Aula PWSZ, Legnica, ul. Sejmowa 5a
wstęp biletowany
kiedy
2024-11-24 18:00
miejsce
Pub Pan-Da, Legnica, ul....
wstęp biletowany
kiedy
2024-11-29 18:00
miejsce
Legnickie Centrum Kultury,...
wstęp biletowany